Wanneer je samenwerkt kunnen er mooie magische momenten ontstaan. Momenten waarbij er erkenning ontstaat, elkaar nemen zoals je bent. Met mooie en minder mooie dingen. Elkaar dingen kunnen vertellen vanuit vertrouwen en oprechtheid en met echte belangstelling voor elkaar.

Maar wat als de samenwerking niet goed lukt, waar ligt dat dan aan. Ligt het aan jou of de ander. Het is een wisselwerking. Wij als mensen zijn spiegels voor elkaar. Soms heb je een bepaalde spiegel nodig zodat je weer verder kunt, steviger leert staan. En ervoor gaan. Wanneer de samenwerking niet goed lukt dan kan het zijn dat er een persoonlijk stuk mee speelt. Onbewust is er dan de behoefte om dit persoonlijke stuk uit te werken. En onbewust wordt de ander daarin meegezogen. Je krijgt dan het gevoel dat je overspoeld wordt. De problemen worden dan bij jou neergelegd en je voelt je steeds meer in het nauw gedreven. Je hebt even geen idee wat er gebeurd. En wanneer na veel wikken en wegen de samenwerking stop wordt gezet, gebeurd er opeens van alles. Er komen verwijten en uiteindelijk is er geen contact meer.

Maar wat gebeurt er nu echt. Vanuit een onbewuste afhankelijkheidspositie leer je elkaar kennen. Er is een klik en je besluit om samen te werken. Een hele tijd gaat dit goed. Maar plotseling ontstaat er een gevoel in je onderbuik dat het niet meer oké is. Je wuift dit weg en gaat gewoon door. Totdat het gevoel zo sterk wordt dat je gewoon weet dat het niet meer lukt. Je verloochent jezelf. Voorzichtig geef je wat hints, en hoopt dat het verandert. Maar er verandert niets, je subtiele signalen worden niet herkent. Je voelt de druk bij jezelf toenemen en de klik is ook al lang niet meer aanwezig.

De samenwerking is ontstaan vanuit een gezamenlijke behoefte. Maar als deze behoefte bij één van de twee veranderd en er wordt niet over gepraat dan kun je niet meer aan de verwachtingen van de ander voldoen. En daardoor gaat de samenwerking niet meer goed.
Onbewust wordt je naar elkaar toegetrokken. De ander is de spiegel die jij nodig hebt om te kunnen groeien. Onbewust zie je iets in de ander waar jij juist behoefte aanhebt. Maar wanneer één van de twee zich verder ontwikkeld en de spiegel als het ware herkent en hier mee aan de slag gaat dan is de ander niet meer nodig. De afhankelijkheidspositie veranderd.

Samenwerking kan heel goed gaan wanneer er een andere basis is. Wanneer beiden in hun kracht staan kan er een mooie goede samenwerking zijn.

Wat gebeurt er in de energie.
Er zijn mensen die energie geven en er zijn mensen die energie nemen. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Wanneer je een energie gever bent en jij je terugtrekt omdat het niet goed meer voor jou voelt. Dan merkt de ander dat onmiddellijk. Je sluit je af ter bescherming van jezelf. De ander wordt op dat moment als het ware op zichzelf teruggeworpen. Dit kan allerlei emoties teweegbrengen, boosheid, verdriet of angst. Deze emoties worden dan op jou geprojecteerd. Want jij bent degene die de “mooie” samenwerking stop heeft gezet. Maar ter bescherming van jezelf kan het soms gewoon niet anders. Je hebt te maken met een energie die jou volledig bij jezelf weghaalt. En hebt het gevoel dat je niet meer jezelf kunt zijn en de dingen kunt doen waar jij mee bezig wilt zijn. Je kan daardoor volledig uit geput raken. Soms is het nodig om een samenwerking te stoppen. Je kan er dan aan werken om weer volledig in je kracht te gaan staan. Dit kan een tijdje duren. Een goed hulpmiddel is om jezelf af te vragen: “Dient mij dit nog” of met andere woorden “Wat levert het mij op”.

Hoe zou je dan kunnen samenwerken?
Je zou kunnen samenwerken vanuit soevereiniteit. Dat betekend dat beiden in de kracht staan en onafhankelijk van elkaar die dingen doet die voor beiden goed voelt. Je werkt dan samen om elkaar naar een hoger level te brengen.

Samenwerken is voelen, kijken, overleggen en toetsen of alles volgens plan gaat. Luisteren en eventueel plannen bijstellen.

Samenwerken gaat vanuit verbinding. Is er geen verbinding of is deze verbroken dan kan er geen goede samenwerking (meer) zijn.

Wat vind jij belangrijk bij een samenwerking?
Deel het onder de blog.